Agilitykurs

Träna och ha kul med hunden på en agilitykurs

Genom att gå en agilitykurs kan du ta samarbetet med din hund till nya nivåer. Ta er genom utmanande hinderbanor och bli mer samspelt med din hund!

Vi erbjuder ett brett utbud agilitykurser på vårt hundcentrum i Stockholm.

  • Nybörjarkurs
  • Fortsättningskurs
  • Tävlingskurs
  • Handlingskurs
  • Valpkurs

Intresserad? Välkommen att anmäla dig och din hund till en agilitykurs i Stockholm, ledd av erfarna, utbildade, kunniga och engagerade instruktörer. Vi brinner för allt som har med hundar att göra!

Vi har kurser som passar för alla, oavsett om du vill tävla i agility eller bara ser det som en rolig aktiveringsform.  

En rolig och utmanande tävlingsform

Agility betyder snabbhet och det är verkligen vad det handlar om när hunden tar sig genom hinderbanan. Det är en mycket rolig utmanande tränings- och tävlingsform. Det handlar om att du med hjälp av din röst och ditt kroppsspråk ska styra din hund runt en bana med 15-22 hinder. Det ska gå så fort som möjligt samtidigt som alla hinder ska klaras av. Det handlar verkligen om att ha ett bra samarbete med hunden för att det ska fungera!

Oavsett om du har en liten eller stor hund så kan du gå en agilitykurs. Det är mycket roligt och utvecklande för både hund och hundägare, men det kan samtidigt också vara krävande. Hunden behöver ha rätt förutsättningar fysiskt, annars kan det blir svårt att klara en bana i högt tempo. Rekomendationen är att inte börja med ren hinderinlärning på allvar förrän hunden är cirka ett år gammal och har vuxit färdigt. 

hundkurs Stockholm träningssal

Inget måste att tävla i agility

Men det går självklart att gå en agilitykurs utan att tävla. På det sättet kan du själv välja tempo och svårighetsnivå. Träningen blandar explosivitet, hastighet och precision. Efterhand lär sig hunden att arbeta mer självständigt på vissa hinder vilket stärker självförtroendet.

Vad ingår i agility?

Det ingår ett flertal olika hinder i en agilitybana, bland annat balansbom, gungbräda, tunnlar, slalom och olika hopphinder. Om du går en agilitykurs i Stockholm så får du det stöd du behöver för att komma igång samt användbar information om sporten och träning. Dessutom får du tillgång till vår stora anläggning som är öppen året om, med stora ytor för agilitybanor.

Välkommen att kontakta oss för mer information eller anmälan till en agilitykurs i Stockholm. Med vår hjälp kan du utveckla samvaron med din hund samtidigt som ni har det kul!

Stärk hundens självkänsla med en agilitykurs